Niciun comentariu

afla care e gradul de confort al apartamentului tau!

            Vreti sa cumparati un apartament in Lugoj?Iata cum va puteti da seama de gradul de confort oferit de acesta.

Confortul apartamentelor situate in blocuri de locuinte este o notiune complexa, care tine seama de multi factori dar, in mod conventional, confortul acestor apartamente se determina numai in functie de suprafata utila. Anunturile contin in general expresii de genul: confort 1 sporit, confort 2,

confort 3 dar pentru majoritatea cumparatorilor limitele acestor categorii de confort nu sunt clare, cei mai multi stiu doar ca 1 este mai bun decat 2 si asa mai departe.

Iata, totusi, orientativ, ce separa categoriile de confort pentru apartamente:

            Confort 1 – Un astfel de apartament este complet decomandat. Acest lucru inseamna ca nu se face in niciun caz trecerea dintr-o camera in alta, toate camerele fiind accesibile de pe un hol. De asemenea, suprafata unui astfel de apartament este mare: undeva la peste 30 mp pentru o garsoniera si peste 80 mp utili pentru o locuinta cu 4 camere. Bucataria trebuie sa aiba minim 8 mp, iar apartamentul trebuie sa aiba balcon. In cazul celor cu peste 3 camere, trebuie sa existe si doua bai. Nu in ultimul rand, apartamentele sunt in blocuri construite dupa 1977.

             Confort 2 – Aceste locuinte sunt, de obicei, semi-decomandate (se poate trece din sufragerie intr-un alt hol si din acel hol in dormitor si/sau baie, de exemplu). Dimensiunile incep la 25 mp pentru garsoniera si 57 mp pentru apartament cu 4 camere. De asemenea, bucataria este mica si exista un singur balcon.

             Confort 3 – In acest caz, apartamentele de trei camere, de exemplu, nu au mai mult de 40 – 50 mp. Exista o singura baie, indiferent de numarul camerelor, nu exista balcon si nici holuri, trecerea facandu-se dintr-o camera in alta. Astfel, spatiul util este mai mic decat in celelalte cazuri.

 

Garsoniera

(1 camera)

Apartament cu

2 camere

Apartament cu

3 camere

Apartament cu

4 camere

Confort 1 sporit

37 mp

55 mp

78 mp

100 mp

Confort 1

30 mp

50 mp

65 mp

80 mp

Confort 2

23 mp

36 mp

48 mp

60 mp

Confort 3

<23 mp

<36 mp

<45 mp

<60 mp

         

                  In stabilirea gradului de confort real se pot lua in considerare si alte aspecte, cum ar fi: etajul la care se afla apartamentul, cat de ingrijit (sau neingrijit) a fost de catre proprietarii anteriori, starea blocului, indiferent de anul de constructie, starea tehnica a apartamentului (daca are imbunatatiri sau nu, functionarea corecta a utilitatilor etc).

 

Emanuel Cimponeru

 

Comments (0)