Niciun comentariu

Vrei sa stai in chirie in Lugoj?

Vrei sa stai in chirie in Lugoj, care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi ca sa te asiguri ca experienta chiriei este una placuta si de durata.

Este adevarat ca oferta pe piata inchirierilor de locuinte in Lugoj nu este foarte bogata si ca preturile in ultima vreme au crescut, insa poti gasi totusi locuinta perfecta. Odata ce ai gasit-o si pare a fi in conformitate cu cerintele tale fi atent la pasii prezentati mai jos:

1. Stabileste relatia cu proprietarul si incearcati sa va explicati clar cerintele unul altuia.

In primul rand trebuie sa te gandesti ca vei locui in casa unei persoane straine, asta inseamna ca relatia cu proprietarul trebuie sa fie una buna.

Intelegerea cu proprietarul are la baza in primul rand sinceritatea. Oamenii in general sunt tentati sa ascunda anumite detalii care cred ca l-ar putea face pe proprietar sa se razgandeasca. Este de preferat ca de la inceputul discutiei toate lucrurile sa fie spuse. Daca proprietarul intelege nevoile si cerintele tale iar tu ca si chirias intelegi temerile proprietarului, puteti continua discutia si puteti merge mai departe.

2. Stabileste pretul

In general intelegerile care sunt clare de la inceput au tendinta de a fi durabile, acest lucru depinde insa si de costuri. Uimitor sau nu, proprietarul se gandeste in primul rand cati bani poate obtine din inchirierea locuintei, si abia apoi la potentialii chiriasi. Este important sa scoateti in evidenta toti factorii care v-ar recomanda ca si chiriasi buni. Doriti ca perioada inchirierii sa fie mai lunga, puteti aduce niste imbunatatiri pe cheltuiala voastra, etc. si abia apoi sa negociati pretul.

3. Stabileste data platii chiriei si plateste chiria la timp

Incearca sa iti respecti indatoririle. Trebuie sa stabilesti de la inceput care este data la care sa platesti chiria. Data o alegi in functie de salar, in functie de cheltuieli, in functie de ce crezi de cuviinta, insa trebuie sa o respecti. Nici proprietarul nu este absurd daca se intarzie cateva zile dar e bine sa il anunti inainte de data limita, sa ii explici situatia si sa ii ceri sa mai astepte cateva zile in masura in care este posibil. E uimitor cate lucruri se pot obtine cu o discutie deschisa.

4. Stabileste valoarea garantiei

Garantia este o suma de bani care se plateste proprietarului de cele mai multe ori se calculeaza in raport cu chiria ( garantia este chiria pe o luna sau doua, etc.). Garantia se plateste pentru a acoperi eventualele daune sau costuri suplimentare si o vei primi inapoi cand te vei muta, in cazul in care nu au existat daune. Exista chiriasi care pleaca si lasa facturi neplatite sau aduc stricaciuni locuintei, garantia este cea care il ajuta pe proprietar sa stearga aceste datorii sau sa repare stricaciunile.

5. Ai grija la aspectele juridice ale inchirierii.

Contractul de inchiriere te scuteste de multe neplaceri, acolo sunt stipulate clar atributiile si sarcinile tale ca si chirias dar si ale proprietarului. In baza acestuia iti poti incheia contracte cu diversi furnizori de servicii de care ai nevoie: televizor, internet, etc.

6. Regula: Ce tie nu-ti place altuia nu-i face.

Ai grija de locuinta inchiriata ca si cum ar fi a ta. Trebuie sa te gandesti in primul rand la confortul tau, daca se strica ceva si poti repara, fa-o. Daca poti sa zugravesti o camera, fa-o. Fa toate lucrurile necesare pentru a te simti ca acasa, si ingrijeste locuinta, astfel proprietarul nu are cum sa nu fie multumit.

Mult succes!

Emanuel Cimponeru

 

 

Comments (0)